Moderna Teaterns vår sommar höst 2016

In English further down… (or, for the empathy games – ALL in English at www.dogoodgames.com)

Våren fortsatte i en rasande fart efter Do Good Games by Moderna Teaterns deltagande på Nordic Game i maj.

Förutom att vi påbörjade spel två i vår serie med VR-empatispel för tonåringar, och träffade en fokusgrupp med 13 åringar för det arbetet så påbörjade Moderna Teaterns Jannike Grut tillsammans med Film och tv-regissören Richard Jarnhed arbetet med ett empati-dataspel för de yngre, som ska bygga på en tv-serie som också är i görningen.

Teatern var också på en utbildning hos en annan grupp, Teater X och har börjat utforska vad Playback theatre är.

I maj spelade vi in en kortfilm med skådespelarnätverket Screen Actors Sweden, som Staffan Kihlbom regisserade.

Slutligen pitchade Do Good Games by Moderna Teatern en idé om Empatiträning för vuxna i Italienska projektet Barcamper, och har nu i september 2016 som ett av elva projekt av 144! – tagit sig ända till slutet av denna pitch- och accelerator-process. Nästa vecka framställer vi vårt projekt offentligt inför en pitch-jury på Ideon Science park i Lund. DET ser vi fram emot!

Moderna Teaterns konstnärliga ledare Jannike Grut är skådespelare och har under våren kunnat ses i bland annat ”Finaste Familjen” i Tv4, mot David Hellenius karaktär Magnus som livscoachen Diana och även i historiska tv-serien ”Tänk om…” med Fredrik Lindström på SvT.

I somras spelade Jannike danska ligaledaren Josephine, i en Action dramakomedi och i höst spelar hon bland annat in en Opera-film och en webbserie för SvT.

I september spelade vi också in mer material till humorserien Pseudo-tv, denna gång med Urban Bergström från Teater Pseudo på regi. Och denna gång även på engelska.

September fortsätter med  planeringen av en ny teaterföreställning i nästa säsong. Förproduktionen är i gång och svenskt manus och regissör finns redan, men då vi satsar lite bredare ska manus också översättas till engelska. 2017 någon gång räknar vi med produktion.

Vi fortsätter och avslutar spel två i Do Good games seriens VR-empatispel. Alltså Virtual Reality (läs mer på www.dogoodgames.com) samt utvecklar vidare på empatidataspelet och tv-serien ”Hitta Hem”, med regissören Richard Jarnhed.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *